Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma Metni

Denebunu Bilgi Teknolojileri Reklam Hizmetleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi - Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma Metni

Denebunu Bilgi Teknolojileri Reklam Hizmetleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (bundan sonra kısaltma olarak “Denebunu” kullanılacaktır), siz değerli üyelerimizin güvenliğini hassasiyetle azami dikkate alarak en başta özel hayatın gizliliğini korumak, Anayasanın 20. Maddesi kapsamında temel hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla kişisel verilerinizin “Kişisel Verilerin Korunması hakkında Kanun” kapsamında ne şekilde korunduğunu aydınlatmak amacıyla bu bilgilendirmeyi yapıyoruz. Web sitemizi ziyaret ederek, “denebunu” üyelik sözleşmesini okuyup, kabul eden ile şirket olarak ürün ve hizmetlerimizden faydalananlar da dâhil tüm müşterilerimizin her türlü kişisel verilerinin yürürlükte bulunan 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun (KVK kanunu kısaltması kullanılacaktır) kapsamında hukuka uygun biçimde işlenmesine, depolanmasına, korunmasına, güncellenmesine, şirket çalışma kapsamı dâhilinde 3. Kişi ve kurumlarca paylaşılmasına büyük önem vermekteyiz. Bu sorumluluğumuzun bilinci ve kanunun belirlediği “Veri Sorumlusu” sıfatıyla tarafınızın açık, serbest iradesi ile “denebunu” şirketimize ilettiğiniz, paylaştığınız tüm verilerinizi aşağıda belirtilen biçimde ve kanunun emrettiği sınırlar içerisinde işlemekteyiz. Her şeyden önce gizliliğiniz bizim için oldukça önemlidir ve bu metin kişisel bilgilerinizi nasıl kullandığımızı ve işleme aldığımızı açıklamaktadır. Zaman zaman bu metinde değişiklik yapabiliriz. Gizliliğinize önem veriyorsanız bu sayfayı düzenli olarak ziyaret edebilirsiniz. Bu metni okuyup, kabul etmiyorsanız hizmetlerimizi kullanmaya devam etmemeniz gerekir. Amacımız, siz üye ve müşterilerimizin güvenilirliğini en yüksek düzeyde dikkate alarak, memnuniyetinizi sağlamak ile kişisel verilerinizin alınma şekilleri, işlenme amaçları ve haklarınızı kanundan kaynaklanan nedenleri en aydınlatıcı biçimde sizleri bilgilendirmektir.

1. Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz, “denebunu” web sitesini ziyaret ederek, üyelik sözleşmesini okuyarak, açık ve serbest iradenizle kabul ederek şirketimizin ürün ve hizmetlerinden faydalanmak suretiyle tarafınızca doldurularak verilen kişisel verilerinizin otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle toplanmaktadır. Ayrıca kişisel verileriniz internet sitesi, sosyal medya ve mobil uygulamaları ile benzeri sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilmektedir. Tüm bu kişisel verileriniz, en baştan itibaren sizin açık iradeniz sonucunda paylaşmanızdan dolayı toplanacak, derlenecek ve güncellenerek kişisel verileriniz işlenebilecektir. Üyelik sözleşmesini okuyup, kabul etmenizle birlikte başlayan sürece ek olarak; yapılan yeni düzenlemelerle sürekli güncellenen sözleşmede kendi açık iradenizle, sorularımıza verdiğiniz cevaplarla birlikte sizin hizmetlerimizden ve ürünlerimizden daha iyi yararlanabilmeniz amacıyla iş birimlerimiz sürekli bilgilendirilmektedir. “Denebunu” tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin kullanım alışkanlıkları, beğeni, ihtiyaç ve önerileri doğrultusunda iş birliği içinde bulunduğumuz tüm şirket ve kurumlara yönlendirilerek sizlerin önerileri doğrultusunda özelleştirilerek daha çok beğeni ve kabul edilebilir ürün ve hizmetlerin oluşturulmasına özen gösterilmektedir. Bunun için “denebunu” şirketimizle iş ilişkisi içinde olan kişi ve kurumların hukuki ve ticari güvenliğini sağlamak ön kabulüyle (şirketimiz tarafından sağlanan tüm idari, ticari faaliyetlerin tüm süreçleri dâhil olmak üzere, şirketimize ait internet sitesi, sosyal medya ve mobil uygulamaları ile benzeri sözlü, yazılı ya da elektronik olarak paylaşılan tüm unsurların fiziksel güvenliğini, denetimi sağlamak, “denebunu” üyeleri, müşterilerinin değerlendirme, şikâyet, öneri süreçlerinin şirketimizin çalışma ve faaliyet kapsamına uygun biçimde araştırma, raporlama, uyum, denetim, hukuki ve mali işlere konu edilmesi v.d) şirketimizin ticari ve iş planlarına, hedeflerine uygun biçimde belirlenmesi ve uygulanması amacıyla KVK Kanunu’ nun 5. Ve 6. Maddelerine uygun biçimde tarafınızın açık iradesi ile verdiğiniz kişisel veriler işlenecektir.

2. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Bugüne kadar işlenen veriler işbirliği yaptığımız 3. Kişilerle (şirketler, markaların sahibi firmalar) ile anonim bir şekilde raporlanmaktadır. İşlenen verilerden ürünlere yapmış olduğunuz yorumlar reklam/pazarlama alanı, e-ticaret sitelerinde ilgili ürünlerin sayfalarında yorum olarak aktarılacaktır. Yorumlarınızın yayınlanmama / aktarılmama hakkı Denebunu’ da saklı olsa da; sizin onayınıza sunulmakta ve istememeniz durumunda yayından kaldırılabilecektir. Ayrıca, yorumlarınızın aktarılacağı platformlarda yorumunuzun nasıl görüneceğini her zaman siz karar verebilir, değiştirebilirsiniz.

2.1. Denebunu Neden Kişisel Verilerinizi Toplayıp Kullanıyor?

Hakkınızda toplanan bilgileri çeşitli amaçlar için kullanıyoruz. Kişisel verileriniz aşağıdaki şekillerde kullanılabilir: Dağıtım Süreçleri : Her şeyden önce kişisel verilerinizi ücretsiz denediğiniz ya da satın aldığınız bir kutuyu size ulaştırmak için kullanıyoruz. Müşteri hizmetleri : Günün 24 saati, haftanın 5 günü bize ulaşabilirsiniz. Müşteri hizmetleri çalışanlarımızla kişisel bilgilerinizi paylaşarak bize ihtiyacınız olduğunda size yanıt vermemizi sağlamış olursunuz. Bu sayede “Denebunu” tarafından almış/alacak olduğunuz tüm hizmetler hakkındaki tüm sorulara ve ilgili tüm diğer sorgulara yanıt verebiliriz. Hesap özellikleri : “Denebunu” kullanıcıları web sitelerimiz veya uygulamalarımızda bir kullanıcı hesabı oluşturabilir. Bize verdiğiniz bilgileri bu hesabı yönetmek için kullanarak birtakım faydalı işlemler yapabilmenizi sağlarız. Ücretsiz Kutularınızı veya satın aldığınız “Exclusive” kutularınızı görüntüleyebilir, özel fırsatlardan faydalanabilir ve kişisel ayarlarınızı yönetebilirsiniz. Kişisel ayarlarınızı yöneterek aynı zamanda denediğiniz ürünler hakkında değerlendirmelerinizi, ürün yorumlarınızı paylaşabilirsiniz. İsterseniz kullanıcı hesabınızdaki birtakım bilgileri, adınız veya istediğiniz bir takma adla bağlantılı genele açık bir profil/görüntü (fotoğraf) oluşturarak paylaşabilirsiniz. Pazarlama faaliyetleri : Bilgilerinizi aynı zamanda pazarlama faaliyetleri için de kullanırız. Bu faaliyetlere şunlar dâhildir:

  • Denebunu’da herhangi bir ürün denediğiniz yazan tamamlamış olduğunuz ürün değerlendirme anketi, ürün yorumları sonuçları anonim bir şekilde iş ortaklarımıza raporlanmakta, paylaşmış olduğunuz değerlendirmeler ile markaların ürünlerini geliştirmesi/fikirlerinizi duyması sağlanmaktadır.
  • Kimi zaman da size iş ortaklarımız (markalar) ilgili ürün ve hizmet haberleri göndeririz. Bu pazarlama yazışmaları için istediğiniz zaman kolayca aboneliğinizi iptal edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken Profilim -> Üyelik Bilgileri sekmesinden "Denebunu’dan haberdar olmak istemiyorum" seçeneğini işaretlemektir.
  • Bizimle paylaştığınız bilgilere göre “Denebunu” web sitesi, mobil uygulamaları veya üçüncü taraf web siteleri/uygulamalarında (sosyal medya platformları dâhil) size özel fırsatlar gösterilebilir. Bunlar “Denebunu” üyelerine fırsatlar veya ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz üçüncü taraf fırsatları veya ürünleri olabilir.
  • Diğer promosyon/özendirme etkinliklerine katıldığınızda (çekiliş, referans programları veya yarışmalar gibi) bu promosyonları yönetmek için ilgili bilgiler kullanılacaktır.
Sizinle iletişime geçmek : E-posta, telefon veya kısa mesaj dahil çeşitli yollarla sizinle iletişime geçtiğimiz zamanlar olabilir. Bize gönderdiğiniz yazışmaları da işleme alırız. Bunun için çeşitli sebepler olabilir. Örnek vermek gerekirsek; Kutu siparişi verdiyseniz kutunuzun kargo durumunu ya da kutunuza ulaştıysanız ürün değerlendirme anketlerimizi tamamlamanız için size hatırlatma içerikli bir e-posta gönderebiliriz. Güvenli ve güvenilir hizmet tanıtımı : Siz üyelerimizin, “Denebunu” iş ortakları için güvenilir bir ortam oluşturmak amacıyla sahtecilik ve diğer yasa dışı ve istenmeyen eylemlerin tespiti ve önlenmesi için kişisel bilgilerinizi kullanabiliriz. Hizmetlerimizi iyileştirmek : Kişisel verileri analiz amacıyla da kullanırız. Analiz, hizmetimizi ve kullanıcı deneyimini geliştirme isteğimizin bir parçasıdır Buradaki amaç online/çevrimiçi platformumuzu optimize ederek ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirmek ve sitemizin kullanımını daha kolay bir hale getirmektir. Ürün değerlendirmeleri hakkında : Bizim aracılığımızla denediğiniz ürünleri değerlendirmek amacıyla ürün yorumu anketleri web sitemiz üzerinden alabilirsiniz. Hesap sahipleri değerlendirmenin gerçek adları yerine takma bir adla görüntülenmesini seçebilirler (bunu kullanıcı hesabı özelliğinden seçebilirsiniz). Bunun yanında değerlendirmeniz anonim olarak da görüntülenebilir. Ürün yorumları değerlendirmesini tamamlayarak değerlendirmenizin web sitelerimizde ilgili ürün sayfasında, mobil uygulamalarımızda, sosyal medya hesaplarımızda ve sosyal medya uygulamalarımızda veya ilgili marka ya da iş ortağının web sitesinde, ya da ilgili marka ve ürünün satış noktalarında (online/çevrim içi & offline/çevrim dışı) görüntüleneceğini kabul etmiş olursunuz. Değerlendirmelerin amacı, denediğiniz ürün hakkında diğer üyelerimizi ve potansiyel tüketicileri bilgilendirmektir. Herhangi bir ürün değerlendirmesinin yardımcı olup olmadığını belirtmeniz halinde bu geri bildirimi diğer üyelerden gelen geri bildirimle bir araya getirerek ürün değerlendirmelerini sıralamak ve öncelik sırasına koymak için kullanırız.

2.2. Kişisel Verinizi Korumak İçin Denebunu Hangi Güvenlik Prosedürlerini Devreye Sokuyor?

Bize sunduğunuz kişisel veriyi korumak ve muhafaza etmek için uygun iş sistemleri ve yöntemleri kullanıyoruz. Aynı zamanda, sunucularımızdaki kişisel veriye erişmek ve veriyi kullanmak için güvenlik prosedürleriyle teknik ve fiziki kısıtlamalardan yararlanıyoruz. Kişisel veriye, işleri süresi boyunca sadece yetkili kişilerin erişmesine izin verilir.

3. Kişisel Verilerin Nasıl Toplanacağı ve Hukuki Sebebi

Sizin hakkınızda bilgi sahibi olmadan, sizi yakından tanımadan yeni ürünler keşfetmenize yardımcı olamayız. Bu nedenle hizmetlerimizi kullanırken birkaç bilgiye ihtiyacımız oluyor. Bunlar oldukça temel şeylerdir: Adınız, yaşınız, alışveriş alışkanlıklarınız, ilgi alanlarınız, vb.

Denebunu’dan bir hizmet almasanız dahi web sitelerimizi veya uygulamalarımızı ziyaret ettiğinizde bazı bilgileri otomatik olarak toplayabiliriz. Bu bilgiler arasında IP adresiniz, hizmetlerimize eriştiğiniz tarih ve saat, kullandığınız cihazın bilgileri, kullandığınız tarayıcı türü ve dili gibi bilgisayarınızın işletim sistemi hakkındaki bilgiler vardır. Ayrıca tıklamalar ve size gösterilen sayfalar hakkında da bilgi toplayabiliriz.

Ücretli (Exlusive) kutularımızda ödeme ve faturalandırma işlemi için üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları hizmetimize entegre ediyoruz. Bu hizmet sağlayıcıları, olabildiğince sorunsuz bir deneyim yaşamanız adına ödeme onayınızı bizimle paylaşmaktadır.

Denebunu kullanıcı hesabınızı sosyal medya hesabınıza bağladığınız zaman sosyal medya sağlayıcısı tarafından kişisel bilgileriniz Denebunu ile paylaşılabilir. Sosyal Medya sağlayıcısı (instagram, twitter, facebook, vd.) tarafından sağlanan bilgiler dahi anacak sizin rızanız ile paylaşılması mümkündür.

Sonuç olarak, kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar doğrultusunda “Denebunu” olarak sunduğumuz ürün ve hizmetlerin belirlenen yasal çerçevede sunulabilmesi ve bu kapsamda şirketimizin sözleşme ve yasadan doğan mesuliyetlerini eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi gayesi ile edinilir. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu metnin (1) ve (2) numaralı maddelerinde belirtilen amaçlarla da işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

4. Kişisel Verilerini Paylaşanların KVK Kanunu 11. Maddesindeki Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu Aydınlatma Metninde aşağıda düzenlenen yöntemlerle Şirketimize iletmeniz durumunda Şirketimiz talebin niteliğine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi halinde, Şirketimiz tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu’nun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

KVK Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle Şirketimize iletebilirsiniz. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, şu aşamada herhangi bir yöntem belirlemediği için, başvurunuzu, KVK Kanunu gereğince, yazılı olarak Şirketimize iletmeniz gerekmektedir. Bu çerçevede Şirketimize KVK Kanunu’nun 11. maddesi kapsamında yapacağınız başvurularda yazılı olarak başvurunuzu ileteceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVK Kanunu’nun 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi; www.denebunu.com adresindeki formu doldurarak, formun imzalı bir nüshasını Levent Mah. Krizantem Sok. No:80 Levent Beşiktaş/İstanbul adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya KVK Kanunu’nda belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilir veya ilgili formu denebunu@hs01.kep.tr adresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.

Bu aydınlatma metni hakkında öneri ve yorumlarınız olması halinde info@denebunu.com adresine e-posta gönderirseniz size geri dönüş yapabiliriz. Konu gizlilik olduğunda, bunun hakkında konuşmaktan memnuniyet duyarız.